Kolory Misji - "Zielony - Afryka"
Dzisiejszym spotkaniem rozpoczęliśmy cykl zajęć "Kolory Misji". Omówiliśmy pracę i warunki życia misjonarzy w Afryce. Przygotowaliśmy przepyszną sałatkę "Smak Afryki". W czasie degustacji obejrzeliśmy film "Dzieci Afryki". Zapraszamy na fotorelację i przepis na sałatkę :)
Sałatka "Smak Afryki"
na 1 porcję:
- ugotowany woreczek ryżu
- 3 pokrojone banany
- 1 puszka orzeszków
- 100 g rodzynek
- pęczek pietruszki
- pęczek szczypiorku
Sos:
- majonez
- śmietana 18%
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka pieprz cayenne
- sok z cytryny
- sól
Składniki na sałatkę mieszamy delikatnie ze sobą. Składniki na sos również mieszamy. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz